متنوع جنجالی خاص

با سلام و کمال تشکر از حضورتون در این وبلاگ خاص

متنوع جنجالی خاص

با سلام و کمال تشکر از حضورتون در این وبلاگ خاص

مسائل حقوقی ازدواج و طلاق (سری اول)

چون لیسانسه حقوق هستم میخوام هرچند روز یک بار مطلبی راجع به مسایل حقوقی ازدواج وطلاق که از موضوعات رایج در کشورمون هست بذارم . شما هم این قوانین رو بخونین شاید یه روز به دردتون بخوره .

دانستن بهتراز ندانستن است .  

1. هر زنی را که خالی از موانع نکاح باشد میتوان خواستگاری نمود.(ماده 1034 قانون مدنی) 

  

2. وعده ازدواج ، ایجاد علقه زوجیت نمیکند ؛ اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخته شده باشد. بنابراین هریک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده میتواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمیتواند اورا مجبور به ازدواج کرده و یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید. (م 1035 ق.م) ...

3. هریک از نامزدها میتواند در صورت بهم خوردن وصلت منظور ، هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت داده است مطالبه کند...اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته میشود ؛ مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد (م 1037 ق.م) 

  

4. مفاد ماده قبل از حیث رجوع به قیمت در موردی که وصلت منظور در اثر فوت یکی از نامزدها بهم بخورد مجری نخواهد بود. (م 1038 ق.م) 

  

5.هریک از طرفین میتواند برای انجام وصلت منظور از طرف مقابل تقاضا کند که تصدیق طبیب به صحت از امراض مسریه مهم از قبیل سفلیس و سوزاک و سل ارائه دهد. (م 1040 ق.م) 

 

 

6.عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13 سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15 سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح. (م 1041 ق.م) 

  

7. نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری اوست وهرگاه پدر یا جدپدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر میتواند با معرفی کامل مردی که میخواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید. (م 1043 ق.م) 

  

8. در صورتی که پدر یا جدپدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آنها نیز عادتا غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی میتواند اقدام به ازدواج نماید. (م 1044 ق.م) 

  

درصورتی که به نظر شما قوانین کشورمان ایراد دارد نظر خود را در بخش نظرات اعلام کنید. ممنون.

نظرات 2 + ارسال نظر
منیره 1389/06/09 ساعت 12:09

عالیه. فکر خوبیه.

کامیار 1389/06/09 ساعت 12:11

فکر خوبیه. من هم بر این عقیده ام که یه چنین مسائلی رو باید راجبشون بیشتر بدونیم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد